2019. július 17., szerda

A Veres Péter Kollégium

A Veres Péter Kollégium 1964-ben kezdte eg a működését, jelenlegi arculatát a közelmúltban megkezdett jelentős felújítások határozzák meg. A mintegy 7800 nm területű épület összesen 8 szintes, két lifttel, és 552 férőhellyel rendelkezik. A mozgássérültek közlekedését rámpa biztosítja. A kollégiumban emeletenként 23, egyenként 27 nm-es lakóegység fogadja a hallgatókat. A lakóegységek előterében egy mosdókagyló és egy mosogató egység, pipere szekrény, valamint mélyhűtős hűtőszekrény szolgálja a lakók kényelmét.

Az előtérből nyílik a háló-, illetve a tanulószoba. A hálószobák berendezése a négy fekvőhelyen kívül, négy beépített szekrényből valamint négy fali könyvespolcból áll, a tanulószobákban pedig két nagyméretű íróasztal, illetve két álló könyvespolc található. 
A lakóegységek mindegyike Internet és kábeltelevízió csatlakozással rendelkezik.
A kollégium felső 6 szintjén két-két vizesblokkban, egyenként négy zuhanyozó, illetve négy WC található. A 6 lakószint mindegyikén villanytűzhelyekkel, mosogató egységekkel, és étkező garnitúrával berendezett közös konyhák is a lakók rendelkezésére állnak.
A hallgatók kikapcsolódását és kényelmét szolgáló Teaház az I. emeleten található.
A földszinten éjjel-nappal működő recepció kezeli a lakóegységek, és egyéb közösen használható helyiségek kulcsait, de itt vehetőek át a postai küldemények is. A földszinten találhatóak a Kollégiumi Bizottság tagjainak irodája, és a Tormay Béla Szakkollégium helyisége is. Ugyancsak a földszinten kapott helyet az eMagyarország internetes klubhálózat szobája, valamint egy számítógép-terem is, melyekben együttesen 14 számítógép teszi lehetővé a hálózat használatát.
A kollégium alagsorában működő Pinceklub a Koli-mozinak és egyéb kulturális, illetve sport jellegű rendezvényeknek ad helyet. Mellette fénymásoló-printshop, és két tanulószoba segíti a hallgatók tanulmányi munkáját. Az itt kialakított kerékpártároló helyiség ugyancsak a hallgatók szolgálatában áll. Az alagsor másik oldalán található a mosókonyha, ahol érmés működtetésű automata és hagyományos mosógépeket használhatnak a hallgatók.
A kollégium épületével egy egységet képez, de működésben önálló az a melegkonyhás, 300 fő egyszeri kiszolgálását lehetővé tevő étterem, amely a teljes oktatási időszakban biztosítja az azt igénylők déli étkezését. Ugyancsak a kollégium épületéhez tartozik az Agrártudományi Centrum Színházterme, amely oktatási és szórakozási célokra egyaránt alkalmas.
A kollégium az oktatási épületek szomszédságában található, mellette teniszpályák, sportpálya, a tornacsarnok, illetve a Kazánház elnevezésű szórakozóhely szolgálja a hallgatók kikapcsolódását. A kollégium mögött szilárd burkolatú parkoló áll a gépkocsival érkezők rendelkezésére.

A keresett cikk nem létezik, vagy érvényét vesztette.

Felhasználónév / jelszó:
**
Keresendő kifejezés:
  


«2019. július»
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Téma:
*
Az Ön neve:
*
E-mail címe:
*
Telefonszáma:

Megjegyzése
vagy kérdése:
*
Kérjük adja meg a képen szereplő karaktereket!
Debreceni Egyetem - Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma - Veres Péter Kollégium és Arany Sándor Diákapartman
H-4032 Debrecen, Böszörményi út 140-142. ¤ Telefon/Fax: +36 (52) 508-425
E-mail: ;