2019. december 9.

AKIT-Vállalat kapcsolat

A Debreceni Egyetem Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaságban jelentős tradíciója van a különböző mezőgazdasági, ipari vállalatokkal kötött együttműködési megállapodásoknak, kutatás-fejlesztési szerződéseknek. A kölcsönös előnyökön alapuló kapcsolataink a gazdasági szféra szereplőivel rendkívül kiterjedtek. Ezeken a kapcsolatokon keresztül az intézmény kutató-fejlesztő műhelyei sikeresen értékesítik az egyetemi kutatók által felhalmozott tudást, bővítik az elengedhetetlenül fontos gyakorlati ismereteiket.

Az Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság kutatásfejlesztési tevékenységének döntő része a régió vállalatainak bevonásával folyik. A széles körű gazdasági kapcsolatrendszer, a térség vállalataival, cégeivel való együttműködés biztosítja a gyakorlati képzés feltételeit.

A nagy hazai, illetve multinacionális cégek közül egyre többen kötnek többéves kutatási szerződést az AKIT-tal, amely szerződések következtében a legkiválóbb hallgatókból lett doktoranduszok is dolgozhatnak saját témáikon.

       

Az AKIT célja, hogy a kutatási eredmények és a létrejött szellemi alkotások a gyakorlatban széles körben hasznosuljanak. 
Debreceni Egyetem Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság
Cím: H-4032 Debrecen, Böszörményi út 138. ¤ Posta cím: 4002 Debrecen, Pf. 400. ¤ E-mail:
Telefonszám: +36- (52) 508-444 ¤ Telefax: +36- (52) 413-385