2019. október 22.

Szaktanácsadás

 Az AKIT egyik legfontosabb feladata a gazdálkodást segítő szaktanácsadási tevékenység és annak fejlesztése. Intézményünkben a szaktanácsadási tevékenység több formában is működik. A falusi esték sorozatban 1999 óta több tízezer gazdálkodónak tartottak szakembereink előadásokat az agrárium és a vidékfejlesztés szinte minden területén. Részt veszünk a regisztrált szaktanácsadók képzésében és vizsgáztatásában is. Az Interaktív Szaktanácsadási Napok keretében egy-egy ágazat meghatározó szakemberei cserélték ki tapasztalataikat.
Az ágazati rendezvények anyagaiból készített Szaktanácsadási Füzeteken keresztül a termelők is hasznos ismeretekhez juthattak az egyes ágazatokkal kapcsolatban.

Az AKIT, mint Regionális Szaktanácsadási Központ és az VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézete között 2008. május 1-jei hatállyal került aláírásra a  szerződés. Az Észak-alföldi Regionális Szaktanácsadási Központ koordinálja a régió szaktanácsadási tevékenységét. A Központ feladata: a 25 területi szaktanácsadási központ működésének összehangolása és felügyelete, a termelők, szakmai civil szervezetek tájékoztatása, térségi nagyvállalatokkal való kapcsolat építése.

Szaktanácsadás a Karcagi Kutatóintézetben

Szaktanácsadás a Nyíregyházi Kutatóintézetben

Debreceni Egyetem Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság
Cím: H-4032 Debrecen, Böszörményi út 138. ¤ Posta cím: 4002 Debrecen, Pf. 400. ¤ E-mail:
Telefonszám: +36- (52) 508-444 ¤ Telefax: +36- (52) 413-385