2017. június 24., szombat
Hírek, események

HÍREK, ESEMÉNYEK:

 • Június 30-án kerül megrendezésre az erdélyi, nyikómalomfalvi helyszínen a karcagi, saját nemesítésű gabonafajtáink "Őszi kalászos fajtabemutatója". A meghívó ITT letölthető! 
 • Június 8-án került megrendezésre az Őszi kalászos Nyílt Nap a DE AKIT Karcagi Kutatóintézetében, melyen a saját nemesítésű kalászosok bemutatása után a nemesítői tenyészkertben folyó nemesítői munkákat is megismerhették az érdeklődők. (Szolnoki Néplap)

 • május 25-26-án sorra kerülő VIII. országos Térinformatikai Konferencián intézetünk is képviseltette magát a "Helyspecifikus gazdálkodás alkalmazásának tapasztalatai a forgatás nélküli művelésben Karcagon" című előadással. A cikk a konferencia kiadványban megtekinthető.
 • Május 8-10-én a 17. Gumpensteiner Lysimetertagung-on mint visszajáró stabil résztvevők képviselték intézetünket kutatóink (Dr. Zsembeli József és Czellér Krisztina). Szintén lizimetria témában május 11-12-én Troubsko-ban (Csehország) kapcsolatfelvételre és együttműködési megállapodás aláírására került sor.
 • Április 3-8. között került megrendezésre Opatija, Horvátországban a 16. Alpok-Adria Tudományos Nemzetközi Konferencia, melyen intézetünket két kutató képviselte (Dr. Zsembeli József és Czellér Krisztina).
 • "Gabonahonosítás Malomfalván" cím alatt számolt be az "Agrocaritas" helyi vezetője  az udvarhelyszéki Nyikómalomfalván beállított közös árpa- és búzakísérlet részeredményeiről a "Székelyhon.ro" netes napilap április 6-i számában.
 • Március 18-án székelyföldi fiatal leendő vállalkozók 18 fős csapata négynapos szakmai útjuk befejező állomásaként intézetünkben tett látogatást. Két előadás és kötetlen beszélgetés keretében ismerkedtek az intézet kutatási tevékenységeivel, az itt elért eredményekkel. Az Udvarhelyszéki Kis és Középvállalkozók Szövetség VIP programjának (Vállalkozz Itthon Program) célkitűzése a fiatal, képzett értelmiségiek szülőföldön tartása, vállalkozásaik támogatása.
     
 • A március 15-i DE ünnepi központi rendezvényén elismerő oklevelek átadására került sor. Idén intézetünkből Simon Erzsébet részesült ebben a kitüntetésben, melyhez ezúttal gratulálunk! Fotóalbum a rendezvényről.
 • Március 7-én került megrendezésre a Magyar Tudományos Akadémia épületében a XXIII. Növénynemesítési Tudományos Nap, melyen intézetünk növénynemesítői is résztvettek. A rendezvény meghívója és programja ITT megtekinthető. 

 • Heteken belül dönthet a kormány az agrárképzés megújításáról (Magyar Idők)
 • A III. PREGA Konferencia idén február 22-én került megrendezésre; a konferencia és kiállítás célja a legfrissebb tudományos és gyakorlati információk ismertetése a helyspecifikus gazdálkodás területeiről. A konferencia témáiról, előadásokról röviden ITT! (Agrárágazat)
 • Január 25-28. között ismét várja a látogatókat az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítás. A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont teljes területét megtöltő kiállításokon több mint 300 kiállító 38.000 négyzetméteren mutatja be újdonságait.


[ English ]

Felhasználónév / jelszó:
**
Keresendő kifejezés:
  


«2017. június»
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Debreceni Egyetem Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság, Karcagi Kutatóintézet
Cím: H-5300 Karcag, Kisújszállási út 166. ¤ Telefonszám, fax: +36-(59) 500-360; +36-(59) 500-151