2017. augusztus 20., vasárnap
Hírek, események

HÍREK, ESEMÉNYEK:

 • Augusztus 15-én kerül megrendezésre a hagyományos Arató-ünnep és bankett, amelyen az intézet dolgozói körben ünnepli fennállásának 70. évfordulóját.      
 • Július 7-én dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter aratási szemléjén dr. Jávor András rektori főtanácsadó, az intézet igazgatója és a DE AKIT főigazgató helyettese megtekintették a Karcagi Kutatóintézet I-1-es tábláján a saját nemesítésű KG Bendegúz őszi búza aratását (Magyar Idők,  MTI/FM Sajtóiroda).  
 •  Fájdalommal tudatjuk, hogy volt kollégánk dr. Karuczka Antal, a Központi Laboratórium volt vezetője július 4-én elhunyt. Személyében intézetünk egy kiváló kutatót, egy nagyszerű embert és barátot vesztett el. Mindnyájunknak nagyon fog hiányozni.


 • Június 30-án került megrendezésre a székelyföldi Nyikómalomfalván a karcagi nemesítésű gabonafajtáink "Őszi kalászos fajtabemutatója". A meghívó ITT tölthető le! Optimális időjárási feltételek között, a megye több településéről érkezett gazdálkodó és a helyi médiák intenzív érdeklődése mellett lezajlott, jó hangulatú fajtabemutató képes krónikája ITT tekinthető meg! (M1, Székelyhon.ro, Udvarhelyi Híradó)
   
 • Június 8-án került megrendezésre az Őszi kalászos Nyílt Nap a DE AKIT Karcagi Kutatóintézetében, melyen a saját nemesítésű kalászosok bemutatása után a nemesítői tenyészkertben folyó nemesítői munkákat is megismerhették az érdeklődők. (Szolnoki Néplap)

 • május 25-26-án sorra kerülő VIII. országos Térinformatikai Konferencián intézetünk is képviseltette magát a "Helyspecifikus gazdálkodás alkalmazásának tapasztalatai a forgatás nélküli művelésben Karcagon" című előadással. A cikk a konferencia kiadványban megtekinthető.
 • Május 8-10-én a 17. Gumpensteiner Lysimetertagung-on mint visszajáró stabil résztvevők képviselték intézetünket kutatóink (Dr. Zsembeli József és Czellér Krisztina). Szintén lizimetria témában május 11-12-én Troubsko-ban (Csehország) kapcsolatfelvételre és együttműködési megállapodás aláírására került sor.
 • Április 3-8. között került megrendezésre Opatija, Horvátországban a 16. Alpok-Adria Tudományos Nemzetközi Konferencia, melyen intézetünket két kutató képviselte (Dr. Zsembeli József és Czellér Krisztina).
 • "Gabonahonosítás Malomfalván" cím alatt számolt be az "Agrocaritas" helyi vezetője  az udvarhelyszéki Nyikómalomfalván beállított közös árpa- és búzakísérlet részeredményeiről a "Székelyhon.ro" netes napilap április 6-i számában.
 • Március 18-án székelyföldi fiatal leendő vállalkozók 18 fős csapata négynapos szakmai útjuk befejező állomásaként intézetünkben tett látogatást. Két előadás és kötetlen beszélgetés keretében ismerkedtek az intézet kutatási tevékenységeivel, az itt elért eredményekkel. Az Udvarhelyszéki Kis és Középvállalkozók Szövetség VIP programjának (Vállalkozz Itthon Program) célkitűzése a fiatal, képzett értelmiségiek szülőföldön tartása, vállalkozásaik támogatása.
     
 • A március 15-i DE ünnepi központi rendezvényén elismerő oklevelek átadására került sor. Idén intézetünkből Simon Erzsébet részesült ebben a kitüntetésben, melyhez ezúttal gratulálunk! Fotóalbum a rendezvényről.
 • Március 7-én került megrendezésre a Magyar Tudományos Akadémia épületében a XXIII. Növénynemesítési Tudományos Nap, melyen intézetünk növénynemesítői is résztvettek. A rendezvény meghívója és programja ITT megtekinthető. 

 • Heteken belül dönthet a kormány az agrárképzés megújításáról (Magyar Idők)
 • A III. PREGA Konferencia idén február 22-én került megrendezésre; a konferencia és kiállítás célja a legfrissebb tudományos és gyakorlati információk ismertetése a helyspecifikus gazdálkodás területeiről. A konferencia témáiról, előadásokról röviden ITT! (Agrárágazat)
 • Január 25-28. között ismét várja a látogatókat az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítás. A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont teljes területét megtöltő kiállításokon több mint 300 kiállító 38.000 négyzetméteren mutatja be újdonságait.


[ English ]

Felhasználónév / jelszó:
**
Keresendő kifejezés:
  


«2017. augusztus»
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Debreceni Egyetem ¤ Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság ¤ Karcagi Kutatóintézet
Cím: H-5300 Karcag, Kisújszállási út 166. ¤ Telefonszám: +36 (59) 500-360 ¤ Fax: +36 (59) 500-151
E-mail: