2019. december 11., szerda

A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Tudományos Diákköri Tanácsának története és működése

A Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma jogelődjében, a Debreceni Agrártudományi Egyetemen a Tudományos Diákkör 1962-ben alakult meg, így a tudományos diákköri tevékenység közel öt évtizedes múltra tekint vissza intézményünkben.

A Debreceni Egyetem Agrárgazdasági és Vidékfejlesztési Karának (jelenleg Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar) megalakulását, 2002. szeptember 1-jét követően a korábban Mezőgazdaságtudományi, jelenleg Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Tudományos Diákköri Tanácsa önállóvá vált, azóta a Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma két kari diákköri tanácsa egymástól függetlenül, de szoros együttműködésben végzi munkáját.

 A Tudományos Diákköri Tanács munkáját 3 fős vezetőség irányítja. A Kar minden tanszékének van egy TDK felelőse, akikkel a vezetőség közvetlen kapcsolatot tart. A TDK szervezetet a mindenkori oktatási dékánhelyettes felügyeli. A Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Tudományos Diákköri Tanács vezetőségének szervezeti felépítése az alábbi:

Kari TDT elnök:

Dr. habil Juhász Lajos
egyetemi docens
Természetvédelmi Állattani és Vadgazdálkodási Tanszék
Tel: 52/508-444/88432
E-mail:

Kari TDT titkár:

Dr. Gyüre Péter
egyetemi adjunktus
Természetvédelmi Állattani és Vadgazdálkodási Tanszék
Tel: 52/508-444/88183
E-mail:


A Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Tudományos Diákköri Tanács munkájával segíti a kar fő célkitűzésének elérését, a változó társadalmi és gazdasági kihívásokra reagáló módon, innovatív gyakorlatias képzés megvalósítását, melynek az egyik eszköze a tudományos diákköri munka.

 A karon működő tudományos diákköri tevékenység rendszeres bemutatkozási lehetőséget biztosít a hallgatók számára. Minden tanévben megrendezzük a Kari Tudományos Diákköri Konferenciát. Kétévente részt veszünk az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, ahová a két időközi kari konferencia legeredményesebb résztvevőit delegáljuk.

Kari Tudományos Diákköri Konferenciáinkra meghívást kapnak a hazai és külföldi társintézmények is, így rendszeresen vesznek részt külföldi állampolgárságú hallgatók is rendezvényeinken, míg karunk hallgatói is több alkalommal képviselték intézményünket a társegyetemi diákköri konferenciákon (többek között Romániában Nagyváradon, Szlovákiában Nyitrán).

 Kari konferenciáink színvonalát emeli a külsős szakemberek rendszeres részt vétele a szakmai zsűrik munkájában, mely a gyakorlatorientált kutatások legfőbb záloga.

 A kari tudományos diákköri konferencián eredményesen szerepelt, helyezést elért hallgatók munkájukat beadhatják diploma vagy szakdolgozatként, amit a tanszéki bizottságok védés nélkül, jeles érdemjeggyel elfogadnak. Mindemellett lehetőség van a konferencián szerepelt hallgatók díjazására is. A Kari Tudományos Diákköri Konferencián az egyes tagozatokban bemutatott dolgozatok 50%-a jutalmazható I. II. ill. III. helyezéssel. Ezen felül - az 50%-os díjazási korláton belül - kiemelt díjak is kiosztásra kerülnek. Kiemelt díjat adott tagozaton belül a legmagasabb pontszámot elért dolgozatot bemutató hallgatónak ítélheti meg a Kari Tudományos Diákköri Tanács. Ilyen értelemben a kiemelt díj az I. helyezésnél magasabb rangúnak tekintendő.

 Kiemelt díjak:

  • Rektori díj
  • Centrumelnöki díj
  • DE AGTC Doktori Tanácsának díja
  • Dékáni díj
  • DE AGTC Tudományos Tanácsának díja

 A helyezéseken és a kiemelt díjakon kívül is van lehetőség különdíjak adományozására (akár a helyezett, akár a helyezést nem kapott hallgatók számára), amelyet a kari Hallgatói Önkormányzat, szakmai szervezetek, egyesületek ajánlhatnak fel. Különdíjként pénzjutalom, illetve tárgyjutalom felajánlása a jellemző, de előfordult már gyakornoki álláshely biztosítása is az intézményi diákköri konferenciái szerepelt hallgatók számára.   

 


Felhasználónév / jelszó:
**
Keresendő kifejezés:
  


«2019. december»
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma - Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar
Cím: 4032 Debrecen, Böszörményi út 138.¤ 4015 Debrecen, Pf. 36. ¤ Telefon: (+36 52)-508-444; Dékáni Hivatal (+36 52)-508-412 ¤ Fax: (+36 52)-486-292
Email: