2019. szeptember 24., kedd
Kedves végzős középiskolás diákok, leendő hallgatóink! Kedves érdeklődők!

A továbbtanulásra vállalkozó diák mérlegeli a felsőoktatási intézmény nyújtotta elhelyezkedési lehetőségeket, a munkaerő-piaci változásokat, a pálya anyagi és erkölcsi megbecsülését. De legfontosabb az, hogy tehetségének és érdeklődésének megfelelő szakmát válasszon, amelyet majd később hivatásának is érezhet.
Alapképzésben állattenyésztő mérnöki, élelmiszermérnöki, kertészmérnöki, környezetgazdálkodási agrármérnöki, mezőgazdasági mérnöki, növénytermesztő mérnöki, természetvédelmi mérnöki, vadgazda mérnöki szakokat kínálunk. Ebben a képzésben a hároméves elméleti, gyakorlati képzést féléves üzemi gyakornoki program egészíti ki.

A felsőoktatási szakképzésben olyan hallgatók jelentkezését várjuk, akik hamarabb akarnak munkát vállalni és alacsonyabb pontszámmal fejezték be középiskolai tanulmányiakat. A képzési idő hossza négy félév, melyből egy félév üzemi gyakorlat. Az ilyen érdeklődésű hallgatók a mérnök-asszisztensi szakképzettséget nyújtó állattenyésztő mérnök (ménesgazda, baromfitenyésztő, sertéstenyésztő, halászati), mezőgazdasági mérnök, környezetgazdálkodási agrármérnök (környezetgazdálkodási, hulladékgazdálkodási), növénytermesztő mérnök felsőoktatási szakképzési szakjainkra jelentkezhetnek.

Az alapszakon diplomát szerzettek számára lehetőséget kínálunk a mesterképzésben való továbbtanulásra. Ezek az agrármérnöki, állattenyésztő mérnöki, élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki, kertészmérnöki, környezetgazdálkodási agrármérnöki, növénytermesztő mérnöki, növényorvosi, természetvédelmi mérnöki szakok. A mesterképzések elvégzése után akár a doktori képzésbe is jelentkezhet a kiemelkedő tanulmányi eredményt elért hallgató.

Tanulunk egész életünkben és a tudás folyamatos  megújulást igényel. Valljuk, hogy ismernünk kell a múltat és a jövőt pedig innovatívan kell megközelítenünk, minden helyzetre tudnunk kell megoldásokat találni. A mezőgazdaság egy olyan összefüggésrendszer a maga biológiai és műszaki alrendszereivel, amit gazdaságilag hatékonyan kell működtetnünk. Ennek a rendszernek az ismerete a számtalan változójával, s azok kölcsönhatásaival olyan lehetőséget biztosít hallgatóinknak, amit a gazdasági élet széles területén alkalmazhatnak. A helytálláshoz nemcsak szakmai, hanem személyes kompetenciák is szükségesek, melyeket Karunkon folyamatosan fejlesztünk.

Várunk az Agráron!

Dr. Komlósi István
egyetemi tanár, tanszékvezető, dékán

Szigeti Erika HÖK elnök köszöntője

Karunk megjelent a Facebook-on is! Hivatalos Facebook oldalunk: Debreceni Egyetem MÉKFelhasználónév / jelszó:
**
Keresendő kifejezés:
  


«2019. szeptember»
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma - Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar
Cím: 4032 Debrecen, Böszörményi út 138.¤ 4015 Debrecen, Pf. 36. ¤ Telefon: (+36 52)-508-444; Dékáni Hivatal (+36 52)-508-412 ¤ Fax: (+36 52)-486-292
Email: