2019. augusztus 17., szombat
Témakiírások

Témakiírások

Az aktuális témakiírások az Országos Doktori Tanács weboldalán találhatóak: http://www.doktori.hu/index.php?menuid=116

Korábbi témakiírások:

Bánáti Diána
A szocio-ökonómiai tényezők szerepe a fogyasztók kockázat-észlelésében az élelmiszer fogyasztásban, különös tekintettel a technológiai innovációk elfogadására 

Ambrus Árpád
A fogyasztók növényvédő szer-maradék expozíciója kockázatának becslési módszerei 

Bozsik András
Katicabogár együttesek növényvédelmi hatása különböző művelésű (hagyományos, integrált, biológiai) almáskertekben

Bozsik András
Rovarölő szerekre érzékeny és rezisztens burgonyafogár-populációk előfordulása és jellemzése Tiszántúlon

Csajbók József
Gyógy- és fűszernövények N-, P-, K- trágyareakcióit és fajlagos tápelem tartalmát befolyásoló tényezők vizsgálata

Csapó János
Lisztérzékenyek számára alkalmas élelmiszerek előállítása enzimek alkalmazásával

Csapó János
Bioaktív élelmiszerhatóanyagok kinyerése fűszer- és gyógynövényekből szuperkritikus fluid extrakció és mikrohullámú vízgőz-desztilláció alkalmazásával

Csapó János
Módszer és eljárás a szója tripszininhibítor tartalmának és ureáz enzim aktivitásának csökkentésére hőkezeléssel kombinált kémiai módszerekkel

Fenyvessy József
A tej táplálkozásélettani minőségének változása különböző tényezők hatására 

Gonda István
Csonthéjas gyümölcsfajok optimális kondíciójának kialakítása a fajták és termesztéstechnológiai elemek kölcsönhatásainak vizsgálata

Gonda István
Különböző cseresznyefajták termésminőségének vizsgálata. 

Győri Zoltán
Különböző búza és titikále lisztek keverékének technológiai vizsgálata 

Győriné Mile Irma
Nyomonkövethetőség biztosítása a szerbiai élelmiszerláncban

Hodossi Sándor
A zsenge állagú (baby) burgonya előállítás korszerűségének elméleti és gyakorlati alapjai

Hodossi Sándor
Az intenzív zöldségtermesztés és a termék innováció elméleti alapjainak kutatása, gyakorlatának fejlesztése 

Karaffa Erzsébet
Az Aspergillus niger mangán (II)-ion anyagcseréjének molekuláris mechanizmusai, és szerepük a gomba morfológiájában illetve citromsav termelésében

Kátai János
Nehézfémek hatása talaj mikrobiológiai aktivitására, folyamataira

Kátai János
Agrotechnikai eljárások hatása talaj mikrobiológiai folyamataira

Kátai János
Műtrágyák és baktériumkészítmények hatása a talaj mikrobiológiai aktivitására és termékenységére

Tanács Lajos
Agrotechnikai (termésnövelők és peszticidek) kezelések hatása a búza minőségére. 

Szarukán István
Kártevők előrejelzésére alkalmas illat és színcsapdák kutatása. 

Sárvári Mihály
A klímaváltozás kedvezőtlen hatásait mérséklő kukoricatermesztési technológiák fejlesztése

Sárvári Mihály
Energiatakarékos,. környezetkímélő, hibridspecifikus kukoricatermesztési technológiák fejlesztése

Sárvári Mihály
A kukorica termésbiztonságát meghatározó agrotechnikai tényezők optimalizálása és racionalizálása, a hibridek adaptív képességének növelése

Szilvássy Zoltán
Gyógyszerjelölt fejlesztés az egyetemen

Radócz László
Növényvédelmi előrejelzési modellek fejlesztése, adaptálása az Észak-Alföldi régióban

Radócz László
Városi zöldterületek növényegészségügyi állapotának vizsgálata

Radócz László
A taplógombák növényvédelmi jelentőségének kutatása

Radócz László
Tölgy fajok fogékonyságának vizsgálata a kéregrákot okozó Cryphonectria parasitica gombával szemben

Peles Ferenc Árpád
A fertőző tőkeelhalásban szerepet játszó gombák izolálása és azonosítása hagyományos és molekuláris biológiai módszerekkel a Tokaj-Hegyaljai és Tarcal borvidéken

Prokisch József – Csiki Zoltán
Stevia alapú élelmiszerek fejlesztése

Prokisch József
Anyatejből készített joghurt felesztése és vizsgálata

Prokisch József
Elemi szelén keletkezési mechanizmusának és a folyamat szabályozási lehetőségének vizsgálata tejsavbaktériumokban

Pepó Péter
Az őszi búza fajtaspecifikus tápanyagellátása

Pepó Péter
Leuce-nyárak termesztésfejlesztése különös tekintettel agroerdészeti hasznosításukra

Pepó Péter
A tápanyagellátás, talajművelés, vetésidő hatása a repce állományfejlődésére, termésére, olajtartalmára

Pepó Péter
A műtrágyázás hatása az őszi búza genotípusok tápanyagfelvételére mészlepedékes csernozjom talajon

Pepó Péter
Növényi produkció biológiai vizsgálatok gabonanövényeknél (búza, kukorica) eltérő ökológiai feltételek mellett tartamkísérletben

Pepó Péter
Interaktív agrotechnikai hatások hibridspecifikus vizsgálata kukoricánál

Pepó Péter
Az ökológiai és agrotechnikai tényezők interaktív hatásainak vizsgálata a kukoricatermesztésben

Pepó Péter
Olajnövények (napraforgó, repce) termesztéstechnológiájának biológiai és agrotechnikai elemeinek interaktív kapcsolatrendszere. 

Pusztahelyi Tünde
Szemesterményeket szennyező aflatoxinogén Aspergillus fajok eltérő környezeti hatások alatt történő szekunder metabolit képzésének vizsgálata

Pepó Pál
Minőségre irányuló őszi búza nemesítés a fenntartható mezőgazdaság számára

Pepó Pál
Eltérő kukorica genotípusok szemtermésének minőségvizsgálata 

Sipos Péter
Sörök ásványi anyag-, antioxidáns- és vitamintartalmát befolyásoló tényezők vizsgálata

 Sipos Péter
A tápanyagellátás hatása az őszi búza érési folyamataira és termésminőségére

Szarukán István
Kártevők előrejelzésére alkalmas illat és színcsapdák kutatása

Marton L. Csaba
A kukorica ellenállóságának javítása nemesítéssel a kukorica bogárral (Diabrotica virgifera virgifera) szemben 

Loch Jakab
A racionális tápanyag-gazdálkodást megalapozó talajvizsgálatok fejlesztése 

Kovács Erzsébet
Gluténmentes pékáruk előállításának alapjai 

Kovács Béla
Különböző komposztálási technológiából származó szennyvíziszapok és azokból készült komposztok hatása a talaj NPK formáira

Kovács Béla
Mikroelem-forgalom vizsgálata tartamkísérletben, búza jelzőnövény alkalmazásával

Kovács Béla
A káposztafélék nemzetség egyes fajai beltartalmi összetevőinek és élettani hatásainak vizsgálata

Kovács Béla
Arzén és szelén mérési módszerek kidolgozása és alkalmazása élelmiszerek és élelmiszeralapanyagok vizsgálatára

Vágó Imre
Kertészeti kultúrák bórérzékenységének vizsgálata

 

Felhasználónév / jelszó:
**
Keresendő kifejezés:
  


«2019. augusztus»
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Pályázat doktorjelölti ösztöndíjra

Hogyan töltsünk fel PhD dolgozatokat a DEA-ba?

Tudományos Igazgatóság

Országos Doktori Tanács

Állattenyésztési Tudományok Doktori Iskola 

Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola

Kerpely Kálmán Doktori Iskola

Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma ¤ Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola
Cím: 4032. Debrecen, Böszörményi u. 138. A. épület fszt. 50. ¤ 4015 Debrecen, Pf. 15. ¤ Telefon: (+36 52) 508-313 ¤ Fax: (+36 52) 508-460
E-mail: