2019. december 11., szerda

Tárgyak, tárgyfelelősök

A Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola aktuális tanterve itt egy dokumentumként letölthető: letöltés.

A jelenlegi és korábbi (a tantervben már nem szereplő) tárgyak rövid ismertetése:


Tantárgy neveA minőségi növénytermesztés szántóföldi alapjai
TantárgyfelelősDr. Pepó Péter
Követelményekkollokvium
A tantárgy leírása

A minőségi növénytermesztés szántóföldi alapjai I.

A tantárgy a növénytermesztési technológiák, folyamatok növényi termékek minőségére gyakorolt komplex hatásait tudományos részletességgel tárgyalja. A minőségi alapanyag termelés szempontjából meghatározó ökológiai tényezők értékelése. A biológiai-genetikai alapok szerepe a minőségorientált növénytermesztésben. Az agrotechnikai elemek befolyásoló hatásainak komplex meghatározása a növényi végtermék minőségének szempontjából. Minőségbiztosítás alapjai a szántóföldi növénytermesztésben. A gabonanövények minőségorientált növénytermesztési technológiái. A kalászos gabonák, a kukorica és egyéb gabonanövények minőségét meghatározó tényezők komplex értékelése.

A minőségi növénytermesztés szántóföldi alapjai II.

A tantárgy a növénytermesztési technológiák, folyamatok növényi termékek minőségére gyakorolt komplex hatásait tudományos részletességgel tárgyalja. A minőségi alapanyag termelés szempontjából meghatározó ökológiai tényezők értékelése. A biológiai-genetikai alapok szerepe a minőségorientált növénytermesztésben. Az agrotechnikai elemek befolyásoló hatásainak komplex meghatározása a növényi végtermék minőségének szempontjából. Minőségbiztosítás alapjai a szántóföldi növénytermesztésben. A hüvelyes és olajnövények minőségorientált növénytermesztési technológiái. A borsó, a szója és egyéb hüvelyes növények, valamint a napraforgó, a repce és egyéb olajnövények minőségét meghatározó tényezők komplex értékelése.

A minőségi növénytermesztés szántóföldi alapjai III.

A tantárgy a növénytermesztési technológiák, folyamatok növényi termékek minőségére gyakorolt komplex hatásait tudományos részletességgel tárgyalja. A minőségi alapanyag termelés szempontjából meghatározó ökológiai tényezők értékelése. A biológiai-genetikai alapok szerepe a minőségorientált növénytermesztésben. Az agrotechnikai elemek befolyásoló hatásainak komplex meghatározása a növényi végtermék minőségének szempontjából. Minőségbiztosítás alapjai a szántóföldi növénytermesztésben. A gyökér- és gumós növények, a takarmánynövények minőségorientált növénytermesztési technológiái. A cukorrépa, a burgonya és egyéb gyökér-gumós növények, valamint a szálas és egyéb takarmánynövények minőségét meghatározó tényezők komplex értékelése.

A tantárgy leírásaKötelező
Tantárgykód
Tanszék
Kredit
Oktatva

Felhasználónév / jelszó:
**
Keresendő kifejezés:
  


«2019. december»
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Pályázat doktorjelölti ösztöndíjra

Hogyan töltsünk fel PhD dolgozatokat a DEA-ba?

Tudományos Igazgatóság

Országos Doktori Tanács

Állattenyésztési Tudományok Doktori Iskola 

Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola

Kerpely Kálmán Doktori Iskola

Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma ¤ Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola
Cím: 4032. Debrecen, Böszörményi u. 138. A. épület fszt. 50. ¤ 4015 Debrecen, Pf. 15. ¤ Telefon: (+36 52) 508-313 ¤ Fax: (+36 52) 508-460
E-mail: